Saját UTAd.blogૐ

Spirituális szemléletű blog az útonjáróknak, érdeklődő útkeresőknek és mindazok- nak, akiket megérint a szabad szemmel nem látható valóság. ૐ 2008 októberétől átköltöztünk a saját utad.hu weboldalra!

új postok ezentúl itt:

a SAJATUTAD.HU weboldalon.
Azért nézgelődni, olvazsgatni itt is lehet nyugodtan, sőt! Ja- vasolt! ;o) ૐ

Friss topikok

  • Zsókaanya: Kedves ZéZé! Lassan tíz éve írtad le a történetedet, de a mai napig érvényes Neked és annak aki bá... (2017.11.02. 11:10) Második találkozás
  • ZKZ: ...sajnos... pedig nagyon eveznék újra!!! (2015.05.25. 12:55) Tanmedence
  • R.Delecroa: Nekem volt pár malám. Én magam a legjobb barátomnak aki azóta is szintre testvérem adtam első malá... (2010.01.18. 23:38) Mala
  • Gezemice: @zollendroller: Köszönöm a válaszokat! :) (Egyébként nincs előítéletem a Szigettel szemben, sőt..... (2009.08.24. 07:37) Tarot labirintus
  • Utcamacska: Hogy a mákban köll megmérni egy festmény tudat szintjét? Ez valami nagyon "lecsó" dolog hallod-e! ... (2009.08.01. 09:16) Selyemfestmények, mandalák

Hirdetés

gyakran előforduló cumók

Címkefelhő

2008.08.05. 01:09 zollendroller

Dobó Csaba: Ellentmondás - Tibet Kínában

Dobó Csaba cikke a szegedma.blog.hu-ról

flóri kommentje:

Túlzásnak tartom Kína íly terjengős kritikáját. Itt él a Föld lakói negyede, majd másfél milliárd ember. Kína több, mint négyezer éve fennálló társadalom. Ennyi ember életét szervezni, ellátni, köznyugalmát fenntartani a mifelénk divatos liberalizmussal egyáltalán nem lehetne. Képtelenség volna. Ne legyünk képmutatóak, igenis szükség van egyfajta ellenőrzésre, korlátokra a szabadosság, s akár a revolúció ellen. Mint más helyekről tájékozódtam, s külföldi tévé csatornákon is láthattam nincs társadalmi katasztrófa helyzet Tibetben. Még csak az kéne, hogy a mi mostani berendezkedésünket kérjük rajtuk számon, ami enyhén szólva is csatornabűzös. Úgyhogy én meg fogom nézni a nyitó- és záróünnepséget is.

zollendroller kommentje:

Teljesen egyetértek a cikkben foglaltakkal! A szívemből szólt! Tibetben sajnos nagyobb baj van, mint azt itt bárki is sejtené. Visszás helyzet alakult ki, ugyanis most amennyire rossz, hogy kínában van az Olimpia, éppen annyira "jó" is, mivel így remélhetőleg valamivel több ember értesül a kínai népköztársaság hadserege által brutálisan elfoglalt és majdnem teljesen elpusztított Tibet válságos helyzetéről. Ahogy azt a Tisztelt cikkíró úr is elmondta, Tibet nem csak földrajzilag áll a legmagasabban a Föld országai között, hanem bizony szellemi értelemben is, aminek a jelentőségét egyre inkább előnyös volna sokra tartani. A múlt század közepe óta az onnan kimenekített tudás világszerte egyre több helyen talál táptalajt magának, de a központ, az őseredet továbbra is Tibetben van, ami ha végleg elpusztul, az helyrehozhatatlan változások előidézője lenne.

Tudtommal Tibetben több hónapja teljes hírzárlat van. Egyértelmű, hogy az előző megszólaló által említett "külföldi tévé csatornák" birtokába kizárólag olyan anyag kerül, amit a kínaiak ellenőriztek és ami megnyugtatja a "flóri-féle", könnyen befolyásolható, kizárólag a felszínen mozgó hírfigyelőket. Milyen furcsa, arról nem tesznek említést, hogy a tibeti iskolákban a tibeti gyerekek már generációk óta nem tanulhatják saját kultúrájukat, saját nyelvüket, saját írásukat – csak a kínait. A vallásukat betiltották, az ezer éves műemlékek közül több ezer (!!) templomot a földdel tettek egyenlővé, csupán néhány tucatot hagytak épen, ahová a turisták ezrei zarándokolnak el a mai napig, de a tőlük származó pénz a kínai államkasszát gyarapítja. Valószínűleg azt sem teszik ki az ablakba, hogy Tibetet nukleáris és egyéb mérgező hulladékok szeméttelepévé alakították át, nem szólva az agyonkínzott, megölt, vagy éppen börtönökben sínylődő ártatlan politikai foglyok ezreiről sem.

Valóban nem lehet könnyű kordában tartani másfélmilliárd embert, de ezt másokon átgázolva megtenni már nem kifejezetten bocsánatos bűn. Szovjetunió kínához képest kesztyűs kézzel bánt velünk, legalább nem vette el az önazonosságunkat. Így, ezek tudtában jó olimpianézést kívánok flórinak és mindazoknak, akiknek még mindig nem esett le, hogy mi folyik itt. Hogy mit támogat mindenki, aki szimpatizál a nagy kína nézeteivel. Akiket elbutít az átlátszó hazugság-áradat.

Persze sajnos még ha egyetlen flóri se nézné az olimpiai nyitó és záró közvetítést, nagy változást még az sem idézne elő. Ahogy FREE TIBET tüntetések is már hosszú évtizedek óta zajlanak... és változott valami? Nem. Az olimpia körüli tibeti béketüntetések is, melyek célja egyedül a figyelemfelhívás lett volna, alig kaptak hangot a médiában, mivel hangjukat elnyomták a világszerte élő kínaiak ellentüntetései. Mindezzel együtt a helyzet továbbra is az, hogy ha valamikor, akkor most lehet és kell is minden figyelmet Tibet felé irányítani, mely kultúra ugyan fulladozik, de a tudatos emberek szívében-lelkében újjáéledhet.
 

Eze a kommentek a szegedma.blog.hu oldalon jelentek meg 2008 augusztus 4-én.

A kommentelés folytatódik Tibet-ügyben

vissza a főoldalra

1 komment

Címkék: kína szeged tibet olimpia tudatosság szegedma free tibet dobó csaba béketüntetés


A bejegyzés trackback címe:

https://sajatutad.blog.hu/api/trackback/id/tr52600974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garo 2008.08.05. 15:19:04

Egyetértek Veled, Zoli!
Nem szabad hallgatni ezekről a dolgokról. Hogy is van? "vétkesek közt cinkos, aki néma.."
süti beállítások módosítása