Saját UTAd.blogૐ

Spirituális szemléletű blog az útonjáróknak, érdeklődő útkeresőknek és mindazok- nak, akiket megérint a szabad szemmel nem látható valóság. ૐ 2008 októberétől átköltöztünk a saját utad.hu weboldalra!

új postok ezentúl itt:

a SAJATUTAD.HU weboldalon.
Azért nézgelődni, olvazsgatni itt is lehet nyugodtan, sőt! Ja- vasolt! ;o) ૐ

Friss topikok

  • Zsókaanya: Kedves ZéZé! Lassan tíz éve írtad le a történetedet, de a mai napig érvényes Neked és annak aki bá... (2017.11.02. 11:10) Második találkozás
  • ZKZ: ...sajnos... pedig nagyon eveznék újra!!! (2015.05.25. 12:55) Tanmedence
  • R.Delecroa: Nekem volt pár malám. Én magam a legjobb barátomnak aki azóta is szintre testvérem adtam első malá... (2010.01.18. 23:38) Mala
  • Gezemice: @zollendroller: Köszönöm a válaszokat! :) (Egyébként nincs előítéletem a Szigettel szemben, sőt..... (2009.08.24. 07:37) Tarot labirintus
  • Utcamacska: Hogy a mákban köll megmérni egy festmény tudat szintjét? Ez valami nagyon "lecsó" dolog hallod-e! ... (2009.08.01. 09:16) Selyemfestmények, mandalák

Hirdetés

gyakran előforduló cumók

Címkefelhő

2008.08.05. 16:57 zollendroller

A kommentelés folytatódik Tibet-ügyben

3.  flóri hozzászólt ekkor: 2008. Augusztus 5., Kedd 04:54

      Nyugati kultúránk az örökös világháborúkkal, ideológiai forradalmakkal nem éppen dicső példa Kína számára, hogyan tegye tönkre több évezredes önmagát. Én csínján bánnék a kioktató népboldogítással. A társadalmak kultúrtörténete elemzése során látható, hogy több értelme van a csendes folyamatosságnak. Kellett Kínának például a kommunizmus eszméje? Csak megzavarta őket. Kellene nekik a pénz mindenhatósága? Rájöttek, hogy csak módjával. Ami tévedéseket mi nyugatiak elkövetünk 30-40-50 évenként, abból a Kínaiak nem kérnek. Sokkal bonyolultabb a világ, hogy ekkora társadalmat rángatni lehessen a változó eszmék divatja, néhány őrült akarata szerint. Miért kellene másra szoktatni őket, miért érezzük feladatunknak boldogítani őket? Próbálnánk meg seregeket küldeni rájuk, mint tesszük ezt erre arra a világban (az olajért, a térség feletti uralomért más nagyhatalmakkal szemben, a gazdasági erőfölényért, közben senkit nem érdekel, hogy százával, ezrével halnak meg katonák, polgári személyek.)

   4. flóri hozzászólt ekkor: 2008. Augusztus 5., Kedd 05:08

      “”"Szovjetunió kínához képest kesztyűs kézzel bánt velünk, legalább nem vette el az önazonosságunkat.”"”

      Hány éves Ön, kedves Barátom? Hol élt Ön eddig? Hogyan látja dolgainkat a jelenleg is hatalomban lévő MSZP, Gyurcsány idején? Mintha tökéletesnek tartaná példamutatásunkat. Na ne nevettessen…

   5. flóri hozzászólt ekkor: 2008. Augusztus 5., Kedd 05:35

      Igazán példát mutatunk, mi magyarok is a hatalom és a társadalom rendezett viszonyára a budapesti ismétlődő őszi eseményekkel. Tessék áthelyezni ezt Kína területére, arányába. Jobb, ha hallgatunk. Oldjuk meg előbb saját problémáinkat.

   6. Zollendroller hozzászólt ekkor: 2008. Augusztus 5., Kedd 11:03

      Eltér az alapcikk témájától, Flóri! Én nem állítottam követendő példaként hazánkat, vagy a jelen rendszert, nyugatot, csak azt, hogy kína Tibettel szembeni politikája tűrhetetlen. Ha Ön ezt pártolja - lelke legyen rajta.
      Nagy gond, ha Ön csak háborúkban tud gondolkozni. Nézze meg a Dalai lámát! Egészen más tudatosság van ott divatban, amiből nekünk érdemes lenne merítenünk, mivel tény, hogy ugyan a tibetiek, meg kínaiak ügyét nem a mi feladatunk megoldani, viszont meglátásunk szerint például az ilyen történéseken múlhat egész bolygónk sorsa.

   7. Kozma Ferenc hozzászólt ekkor: 2008. Augusztus 5., Kedd 03:23

      Meglátásom szerint minden elnyomott ország mellett nekünk magyaroknak is ki kell állnunk, mert MI vagyunk azok, akik mellett sosem állt ki senki. Történelmi tény, hogy 56-ban Magyarország és a Szuezi válság volt egyfajta hallgatólagos megegyezés tárgya: A magyarokat feláldozták, a nyugatiak magunkra hagytak minket. A szuezi csatornát pedig a nyugatiak vették ‘fennhatóság alá’…
      Hiányos történelmi tudásom után azt kell mondjam, hogy nekünk magyaroknak minimum fekete karszalaggal kéne minden számban pályára lépni, és kijelenteni, hogy az emberi méltóságot és Tibet függetlenségét gyászoljuk.

      Jó lenne, ha mi a kis Magyarország végre nem nyaliznánk senkinek.

      Kiállnánk a saját véleményünkkel még egy gigász Kínával szemben is mernénk vállalni, hogy ha minket már el is taposhattak valaha de mással ezt ne tegyék, vagy legalább tudják meg, hogy van egy ország, ahol ez nem tetszik az embereknek.

      Tudom, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de vajon hányan vannak a világban, akik szintén azt hiszik, hogy egyedül vannak?

      Mivel nincs tévém nem csak a megnyitót, de sajnos a versenyeket sem fogom látni. Remélem hogy békességben a sport szeretetének szellemében fog telni az Olimpia.
      Remélem, hogy még a mostani életem során látni fogom, ahogy felcsendül a Független Tibet himnusza, és felhúzzák zászlójukat! Szeretném majd abban a pillanatban büszkének érezni magamat azért mert magyar vagyok, és mi magyarok meg mertük mondani hogy amit Kína csinál, az nem helyes!

      Egy jobb világban így lenne, de csak rajtunk múlik, hogy milyenné tesszük.
      Itt. Most. Magyarországon. A hétköznapokban.

vissza a főoldalra

Szólj hozzá!

Címkék: kína mszp gyurcsány tibet szovjetunió ellentét


A bejegyzés trackback címe:

https://sajatutad.blog.hu/api/trackback/id/tr53602153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása