Saját UTAd.blogૐ

Spirituális szemléletű blog az útonjáróknak, érdeklődő útkeresőknek és mindazok- nak, akiket megérint a szabad szemmel nem látható valóság. ૐ 2008 októberétől átköltöztünk a saját utad.hu weboldalra!

új postok ezentúl itt:

a SAJATUTAD.HU weboldalon.
Azért nézgelődni, olvazsgatni itt is lehet nyugodtan, sőt! Ja- vasolt! ;o) ૐ

Friss topikok

  • Zsókaanya: Kedves ZéZé! Lassan tíz éve írtad le a történetedet, de a mai napig érvényes Neked és annak aki bá... (2017.11.02. 11:10) Második találkozás
  • ZKZ: ...sajnos... pedig nagyon eveznék újra!!! (2015.05.25. 12:55) Tanmedence
  • R.Delecroa: Nekem volt pár malám. Én magam a legjobb barátomnak aki azóta is szintre testvérem adtam első malá... (2010.01.18. 23:38) Mala
  • Gezemice: @zollendroller: Köszönöm a válaszokat! :) (Egyébként nincs előítéletem a Szigettel szemben, sőt..... (2009.08.24. 07:37) Tarot labirintus
  • Utcamacska: Hogy a mákban köll megmérni egy festmény tudat szintjét? Ez valami nagyon "lecsó" dolog hallod-e! ... (2009.08.01. 09:16) Selyemfestmények, mandalák

Hirdetés

gyakran előforduló cumók

Címkefelhő

2008.09.15. 23:51 zollendroller

Világ Buddhistái! Egyesüljetek!

E blog szóljon az összetartozásról! És arról, hogy jó valahová tartozni, azonban az, hogy ki hová tartozik, egyéni döntése mindenkinek. Ez vonatkozik a vallásokra éppúgy, mint a politikai nézetekre, vagy, hogy ki melyik focicsapatnak drukkol, ki melyik színt szereti a legjobban.

(Alex  Gray festménye)

Ez alapján nem lehet egy ember megítélni. A buddhizmus ma – szerintem – azért lett ilyen kedvelt és népszerű az utóbbi évtizedekben a nyugati kontinensen is, mert a buddhizmus senki nézetét nem szólja le, a békés megoldásokat szorgalmazza minden tekintetben, s az erőszakmentességet – ami minden ember sajátja.

A cím kissé ismerősen csenghet az előző érában is éltek számára. Eredetileg a világ proletárjaihoz szólt a felhívás. Hogy miért, azt nem lehet tudni. Talán előtte külön voltak? Előző cikkemben, mely a Becskei Megvilágosodás Sztúpa felavatásáról szólt, megbizonyosodhattam arról, hogy a világ buddhistáinak nem kell külön felszólítás (számos nemzet képviseltette magát), hogy egyesüljenek, mikor teljes mértékben együtt vannak már most is.


Látszólagos ellentmondás, mégse áll távol a valóságtól, aki azt állítja, hogy mi, európaiak és az amerikaiak is megismerhettük a buddhizmust, akárhogy is, de azt kell mondani, hogy „annak köszönhető”, hogy a Mao vezette kínai kommunista rezsim el akarta tüntetni a tibeti buddhizmust a föld színéről. Tibetből (majdnem) sikerült már, azonban ezáltal az egész világon elterjedt a buddhizmus.

(Itt említem meg, amit öcsémtől hallottam a minap: Kínában egy hegy nem illett bele a városrendezők elképzeléseibe: nosza, hoztak egy csomó dinamitot – felrobbantották a sziklákat és eltúrták az útból a hegyet. A hegyet!!! Igazán nem akarok uszítani, de át kéne gondolni, hogy épeszű ország-e, aminek ez az „útja”...)

tovább...
 

Önismereti barangolás a Himalaja lábainál

3 komment

Címkék: buddhizmus ateista delhusa gjon becske stupa becskei megvilágosodás sztúpa asztali áldás


A bejegyzés trackback címe:

https://sajatutad.blog.hu/api/trackback/id/tr36665446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2008.09.16. 09:48:05

Igen: igazad van, Zoli.
Érdekes és értékes téma az a magunkfajtának - a folytatás is kellően felpiszkálta a kíváncsiságomat :)

Elolvastam a belinkelt régebbi posztot is - az is nagyon megragadott.

Csak így tovább, Zoli!

zollendroller · http://sajatutad.hu 2008.09.16. 10:45:57

:o) úgy látszik, ez az érdeklődéskeltetés, ez megy nekem. Vic, Neked elmondom, de csak Neked, hogy a fent lévő posztot ma hajnali 1-kor töltöttem fel, a "második részből" még alig pár bekezdés van, sejtelmem sincs, mikor írom meg, mivel tanulnom kell az Online Marketinges tanfolyamot, amivel jócskán le vagyok maradva. Augusztus 16-nál tartok még csak, na mindegy. A Himalájás cikket még júniusban raktam föl, de eddig a kutya se nézte, hanem tipikusan olyan, ami beleveszett volna a nagy cyber-térbe, ha most nem tudom hozzákapcsolni ehhez a cucchoz. Eredetileg csak egy egy kajáltató-ajánlgató témát akartam volna összedobni, de aztán egy úgy kijött belőlem.

De tudod, mit, Vic? A Te kedvedért nekiesek. Lesz, ami lesz! A tanfolyamon ússe let megbukni, csak elmaradni, mindálat! :o) Nakkó mingyá kint lesz a második réz! Üdv Neked!

Garo 2008.09.16. 15:33:13

Már régóta mocorog bennem, hogy elfogadó(bb)nak kell lennünk a világgal, embertársainkkal, a vallással.
Úgy hiszem, a buddhizmusban az ember megtalálja a lelki nyugalmat, és ez az írásod megerősített ebben..
Most olvastam Véres Mária életéről. Ő tűzzel-vassal (szó szerint) üldözte azokat, akik nem voltak hajlandóak újra visszatérni a római katolikus valláshoz.
Mennyivel egyszerűbb és békésebb lett volna az élet, ha a kiráynő kicsit haladóbb szellemű..
Igaz, onnantól megváltozott volna minden a történelemben.
süti beállítások módosítása