Saját UTAd.blogૐ

Spirituális szemléletű blog az útonjáróknak, érdeklődő útkeresőknek és mindazok- nak, akiket megérint a szabad szemmel nem látható valóság. ૐ 2008 októberétől átköltöztünk a saját utad.hu weboldalra!

új postok ezentúl itt:

a SAJATUTAD.HU weboldalon.
Azért nézgelődni, olvazsgatni itt is lehet nyugodtan, sőt! Ja- vasolt! ;o) ૐ

Friss topikok

  • Zsókaanya: Kedves ZéZé! Lassan tíz éve írtad le a történetedet, de a mai napig érvényes Neked és annak aki bá... (2017.11.02. 11:10) Második találkozás
  • ZKZ: ...sajnos... pedig nagyon eveznék újra!!! (2015.05.25. 12:55) Tanmedence
  • R.Delecroa: Nekem volt pár malám. Én magam a legjobb barátomnak aki azóta is szintre testvérem adtam első malá... (2010.01.18. 23:38) Mala
  • Gezemice: @zollendroller: Köszönöm a válaszokat! :) (Egyébként nincs előítéletem a Szigettel szemben, sőt..... (2009.08.24. 07:37) Tarot labirintus
  • Utcamacska: Hogy a mákban köll megmérni egy festmény tudat szintjét? Ez valami nagyon "lecsó" dolog hallod-e! ... (2009.08.01. 09:16) Selyemfestmények, mandalák

Hirdetés

gyakran előforduló cumók

Címkefelhő

2008.09.12. 10:23 zollendroller

Elárvult blogok

Szerintem ezért van a sok magárahagyott, elárvult blog a neten. Mert készítője rájött: hát van értelme itt kiönteni a szívemet-lelkemet?? A neten mindenki a kielégülést hajszolja. Kapni akar valamit. A már-már beteges információéhségben amelyik oldal nem üti meg a kívánalmait, onnén már huss, el is kattintott.

(Alex Gray festménye)

A másik meg?! Amelyik blogger nem publikál maximum két(!)naponta új bejegyzést, azt az olvasótábor seperc alatt faképnél hagyja! Nincs kegyelem! Ami korábbi írás, az már olyan, mintha nem is lenne és a friss hiába minőségi, nem néz bele senki, ha már pár napja ott áll a címoldalon. De végül is hasonló sorsuk van az újságíróknak és cikkeiknek is. Hiába kortalan és elsőosztályú is az írásmű, mivel az újság már régi, szinte senkit se érdekel.

Csak egy példa: A HVG kultúra oldalán briliáns cikkek sorakoznak. Amikor könyvtáros voltam az APEH-nél, előző évek HVG-it olvastam alma és amerikai mogyoró-evés közben és imádtam, sőt, a mai napig, ha bárhol találok régi HVG-t, rávetem magam. Már csak azért is, mert az az újságíró energiát fektetett bele, hogy megszülessen az a cikk, nem pedig a kuka tetejének írt hosszú távon. Ugyanez vonatkozik a bloggerekre is. Ők se a cybertérbe szánják a – nem győzöm hangsúlyozni – többnyire örökérvényű, el nem avuló írásaikat!

Persze azért ennyire nem kutya a helyzet, ugyanis létezik a szavakra keresés. Például a google-n. Beütnek egy szót, megnyomják a gombot, s akkor elvileg ezekre az elrejtett írásokra is rá lehet találni. Csakhát… az már nem valami egyszerű. Ilyenkor lép életbe a sajatutad.blog.hu fő hivatkozási pontja: a szinkronicitás. Hogy ide-oda szörfözgetve váratlanul éppen egy olyan írás ugrik a képernyőnkre, amit éppen olvasni akartunk. Épp egy ilyen fordult elő velem ma, valszi majd jövő héten beszámolok róla!

Most azonban egy hosszabb lélegzetű, nagyobb jelentőségű témáról fogok írni. Egész biztosan több részes lesz, mert ezt nem lehet lerövidíteni: a gyerekeimről lesz szó.

vissza a főoldalra

9 komment

Címkék: blog cikk hvg újságíró kutúra cyber szinkronicitás alex grey


A bejegyzés trackback címe:

https://sajatutad.blog.hu/api/trackback/id/tr84659925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garo 2008.09.12. 12:01:22

Zoli, ne vedd nagyon a szívedre!

Szerintem vagyunk (nem fejedelmi többes :)) egypáran, akik szívesen olvassuk az írásaidat.. Ne add meg másoknak azt az örömöt, hogy feladod! (tudod: különbözni tőlük)

zollendroller · http://sajatutad.hu 2008.09.12. 12:30:28

Dehogy adom fel! Csak tudod, én itt nézegetem a statisztikákat és kicsit lehervasztó, hogy az ember ki merészel hagyni pár napot, s akkor 200 oldalmegtekintésről lezuhan 20-ra. Ez nem az olvasók száma, mert az "csak" 30-40-ről esett vissza 23-ra.

Ez is neccséges, ez a verseny, hogy számolni kell, ki nyomaxik előrébb, ki szakít többet a képletes szásszázalékból. Az egész világ egy nagy üzlet. Egy világméretű business center. Be kell szállni a játékba, mert aki kimarad, az éhesen marad.

Garo 2008.09.12. 13:29:39

Tényleg kiábrándító, hogy ma már nem az emberi értékek számítanak, hanem a kőkemény üzlet és a nyomulás. :(
Viszont számomra fontosabb (szerintem Te is így vagy ezzel), hogy tükörbe tudjak nézni..
Amúgy bent vagy már a Szaknévsorban(=üzlet), mért akarsz belesimulni az átlagba??
Az állandó olvasóidat pedig úgysem fogod elveszíteni!! :)

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2008.09.12. 18:43:54

Csak ne dícsérj folyton Zoli, mert még elbízom magam :)
A törzsolvasóid megmaradnak: ezzel egyetértek - például ugye itt vagyok én is.
Annyi minden van, amit el kellene olvasni, meg kellene nézni - nincs rá idő, valóban.

Nálam most pangás van néhány hete blogolás terén.
Elgondolkodtam rajta, hogy kell egyáltalán nekem ez az egész? Van értelme? Kinek írom én ezt? Miért? Jó ez?

Majd meglátom.
Az új posztot pedig kíváncsian várom :)

Garo 2008.09.12. 21:30:45

VicGilson, Zoli, most tulajdonképpen mi is a baj a blogolással? Az érdektelenség? A fásultság?
Én anno 10-12 éven át írtam a naplómba a gondolataimat, ott aztán tényleg nem volt visszajelzés..
De neten akad.. :) Téma is..
Aki kellően nyitott személyiség, meg fog találni Benneteket, mert rá van hangolva a "találkozásra"! :)

Torkos Marcsi · http://tdkz6n 2008.09.13. 23:03:53

Én egyáltalán nem vagyok türelmetlen, mindennap benézek, ha van új nagyon örülök, ha nincs az sem baj.
Akkor szívesen újra olvasom a régebbieket.
Na és az üzleti rohanó világ....azt hagyjuk!
Nem véletlenűl van nekem egy nagyon cuki, családias kis boltocskám!
És pont ezért sok sok időm minden másra! :-)

gabella · http://gombolyag.blog.hu 2008.09.16. 10:49:37

Helló! Olvaslak ám én is, bár nem mindig! És látod, még lejjebb is görgettem! (Főleg mert nem érdekel a budhizmus! :-D)

zollendroller · http://sajatutad.hu 2008.09.16. 11:21:08

Kedves Gabella, ez egy szabad világegyetem. Azt lehet csinálni, amit csak akarsz. Szerencsére találsz itt sok mást is. ;o)

Hantos Gyöngyi · http://ladyuser.eu 2008.09.18. 02:28:10

Zolly, én sem tudom feljebb tornászni magam napi 20-30 olvasónál, és mit írok még csak nem is irodalom. :)De nem is ez a fontos, hanem, hogy vannak páran, akik, naponta benéznek.
Egyszer Szegeden megnéztem a Tájkép csata után c. filmet (Wajda). Ketten voltunk a moziban. Mégis levetítették. És ettől a film még remek. A blogod is :)
süti beállítások módosítása