Saját UTAd.blogૐ

Spirituális szemléletű blog az útonjáróknak, érdeklődő útkeresőknek és mindazok- nak, akiket megérint a szabad szemmel nem látható valóság. ૐ 2008 októberétől átköltöztünk a saját utad.hu weboldalra!

új postok ezentúl itt:

a SAJATUTAD.HU weboldalon.
Azért nézgelődni, olvazsgatni itt is lehet nyugodtan, sőt! Ja- vasolt! ;o) ૐ

Friss topikok

  • Zsókaanya: Kedves ZéZé! Lassan tíz éve írtad le a történetedet, de a mai napig érvényes Neked és annak aki bá... (2017.11.02. 11:10) Második találkozás
  • ZKZ: ...sajnos... pedig nagyon eveznék újra!!! (2015.05.25. 12:55) Tanmedence
  • R.Delecroa: Nekem volt pár malám. Én magam a legjobb barátomnak aki azóta is szintre testvérem adtam első malá... (2010.01.18. 23:38) Mala
  • Gezemice: @zollendroller: Köszönöm a válaszokat! :) (Egyébként nincs előítéletem a Szigettel szemben, sőt..... (2009.08.24. 07:37) Tarot labirintus
  • Utcamacska: Hogy a mákban köll megmérni egy festmény tudat szintjét? Ez valami nagyon "lecsó" dolog hallod-e! ... (2009.08.01. 09:16) Selyemfestmények, mandalák

Hirdetés

gyakran előforduló cumók

Címkefelhő

2008.08.22. 12:37 zollendroller

Még utoljára egy kis sziget-feeling

A Szigetet nem kell védeni, éppen elegen tudják, hogy jó az. Ezzel együtt, sokan azok közül, akik csak hallottak róla, de még sohasem voltak ott, vagy még csak nem is érdeklődtek róla behatóbban, azt gondolják, hogy a Sziget valami borzalmas hely, tele véglényekkel és lehetetlen, nomád körülményekkel.

Mint ahogy fiamnak, Barninak is elmondtam, a Szigetről mindenki azt visz haza, amit hazavisz. Természetesen élményekre gondoltam. A Szigeten megtalálja a számítását az is, aki kizárólag alkoholizálni szeretne, s közben brutál-metál koncerteken fetrengeni a saját hányatában egy héten át, igaz, ez utóbbi azért nem valószínű, mert fokozott egészségügyi felügyelet van, bár tény, hogy főleg azoknak, akik kérik.

A Szigetről sokkal könnyebb színvonalas élményekkel gazdagon hazatérni, ugyanis mindahány helyszín arra törekszik, hogy a fesztivál teljes időtartama alatt folyamatosan a legjobb minőségű programot biztosítsa úgy, hogy aki csak azon az egy helyen tölti el az egész hetet, az is jól szórakozzon. Ám, mivel a változatosság gyönyörködtet, ezért azon az egy bizonyos helyszínen kizárólag a helyszín dolgozói tartózkodnak szünet nélkül.

A többiek – és ez egy tipikus szigetelős viselkedésmód – szünet nélkül csámborognak. A szigeten állandó a jövés-menés. Jókora távolságok vannak. Nincsenek pontos adataim, de hozzávetőlegesen kb. egy jó bő Margitszigetnyi területen megy a mászkálás föl-alá, ide-oda, keresztbe-hosszába, szinte megállás nélkül. Az első években én is ezt csináltam, s aztán a második naptól kezdve egy hétig rá se tudtam állni a lábamra. Ezért az utóbbi években váltottam biciklire.

Furcsa egy helyzet, de a szigeten nincs cél. Csak menni kell, mint a birkacsorda. Valószínűleg ez a kód belénk van égetődve még négylábú-korunkból. Itt-ott megállunk, nézünk, mint a bálám szamara, fülelünk, máshol legelünk, vagy éppen beállunk egy vályúhoz, ahol elébünk löknek valamit, de aztán folytatjuk végeszakadatlan utunkat.

Ugyan van egy programfüzet, de mambó kiindulva ennek nincs különösebb jelentősége. Hiszen mindenütt jó program van, s ha valami esetleg mégse lenne ínyünkre, hát arrébb megyünk a nyájjal egy másik helyre.

Lec meat der neszt jír!

vissza a főoldalra...

3 komment

Címkék: fotó sziget csók fénykép komolyzene sziget2008 tarot labirintus footbus


A bejegyzés trackback címe:

https://sajatutad.blog.hu/api/trackback/id/tr40627603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Whitehat 2008.08.22. 23:13:27

Ahogy láttam, idén például sokan vették az irányt a Luminárium felé... azaz vették volna... ha nem rettenti el őket a hihetetlenül hosszú sor. Nem mondom, a Labirintus előtt is állandóan tumultus volt (barátomék egy órát vártak, mire bekerültek... bár a várakozás végül is jó tesz, annyi idő eltelte után már szinte áhítattal az arcukon lépnek be az emberek), de ami a Luminárium bejárata előtt volt, az meghaladja a kígyózó sorról alkotott képünket. Hiába no, ha egyszer jó móka. Tavaly sikerült bejutnunk, és hát meg kell mondjam: alig-alig akartunk kijönni:) Sajnos épp ez a baj: aki egyszer bemegy, csak nagyon soká akar kijönni, és addig új embert sem engednek be. És hát valljuk be, nem épp a legtartalmasabb időtöltés a Szigeten az, hogy órákig várakozik az ember... azért remélem, aki be akart jutni, az bejutott, aki meg nem, annak sikerül jövőre, mert ezt tényleg érdemes megnézni, főleg azért, mert Magyarországon csak a Szigeten van Luminárium!

ikersiker · http://ikersiker.blog.hu 2008.08.23. 12:54:15

Amikor utoljára voltam a szigeten, és az volt már vagy öt éve is, de az hosszú hogy miért. Szóval akkor tényleg rengeteget mentünk. Valahogy így: Mindég meg kellett valakit keresni a baráti körből. Amikor megtaláltuk, akkor ötleteltünk hogy hova menjünk, de kellett egy kis ital, aztán valahonnan jó zene szólt, ahová csak beszaladtunk, aztán ott ragadtunk, aztán megint eltűnt valaki. Megint keresés ötletelés éhesek vagyunk...Szóval a Sziget jó dolog!

zollendroller · http://sajatutad.hu 2008.08.24. 17:55:03

...hát, nekem a Luminárium annyira nem jött be, de a kedvedért betettem egy ott készült fotót, hátha örülsz neki.
süti beállítások módosítása