Saját UTAd.blogૐ

Spirituális szemléletű blog az útonjáróknak, érdeklődő útkeresőknek és mindazok- nak, akiket megérint a szabad szemmel nem látható valóság. ૐ 2008 októberétől átköltöztünk a saját utad.hu weboldalra!

új postok ezentúl itt:

a SAJATUTAD.HU weboldalon.
Azért nézgelődni, olvazsgatni itt is lehet nyugodtan, sőt! Ja- vasolt! ;o) ૐ

Friss topikok

  • Zsókaanya: Kedves ZéZé! Lassan tíz éve írtad le a történetedet, de a mai napig érvényes Neked és annak aki bá... (2017.11.02. 11:10) Második találkozás
  • ZKZ: ...sajnos... pedig nagyon eveznék újra!!! (2015.05.25. 12:55) Tanmedence
  • R.Delecroa: Nekem volt pár malám. Én magam a legjobb barátomnak aki azóta is szintre testvérem adtam első malá... (2010.01.18. 23:38) Mala
  • Gezemice: @zollendroller: Köszönöm a válaszokat! :) (Egyébként nincs előítéletem a Szigettel szemben, sőt..... (2009.08.24. 07:37) Tarot labirintus
  • Utcamacska: Hogy a mákban köll megmérni egy festmény tudat szintjét? Ez valami nagyon "lecsó" dolog hallod-e! ... (2009.08.01. 09:16) Selyemfestmények, mandalák

Hirdetés

gyakran előforduló cumók

Címkefelhő

2008.07.29. 14:21 zollendroller

Mágusképző (01)

A sajatutad.blog.hu élménymegosztások céljából jött létre a hónap elején. E helyen mindenki beszámolhat a saját útján tapasztalt csodákról. Be szeretném mutatni, hogy szinkronicitások, megmagyarázhatatlan „véletlenek”, különös összecsengések mindannyiunk életében történnek, s van egy módszer, amivel elősegíthetjük titkolt vágyaink beteljesedését.

Mindenkivel előfordul, hogy ül a szobájában, bevillan neki valaki, egy ismerős, akivel talán már évek óta nem találkozott, s akkor hirtelen megcsörren a telefon és ő az! „Nahát – mondja – épp ebben a percben gondoltam rád!” Vagy gondolunk valamire, felütünk egy könyvet találomra, és pont ott nyílik ki, ahol arról van éppen szó, ami forgott a fejünkben, néha választ kapunk a kérdésünkre ezen a módon. „Nahát! Éppen erre gondoltam!

Csak véletlen? Vagy áll valaki, valami ezek mögött a csodák mögött? Többnyire legyintünk, pedig érdemes minden egyes alkalommal megköszönni, esetleg fel is jegyezni e mini csodákat, ahogy most én is teszem:

Kébzeljétek, ma délelőtt két fiammal utaztam a 6-os villamoson. Nagyfiam, Barni, aki már lassan egy fejjel magasabb, mint én, egy klafa hosszú-ujjú sötétzöld-fekete csíkos felsőben volt. Mondom is neki: „Dejól nézelmáki, Barnikám! Tisztára, mint Hobó!” „Hobó??! – kérdezte Barni – Az meg ki az rák?” „Hát – mondtam erre én – a Hobó Blues Band énekese!” Barni nézett, mint a rozimozi. Ő már egy másik generáció. De akkor! A villamos ablakából ott a Margit körút elején mit látok!!? Egy Hobo Blues Band koncertet hirdető plakátot!! Ez 2008-ban már nem mindennapos jelenség! És mégis! Ez a szinkronicitás! A gondolatok konvertálódása a fizikai valóságba!!

Lehet most legyinteni (csak tessék!), hogy nagy dolog, oda ne rohanjak! Meg mondani, hogy ezt biztos csak kitaláltam, pedig itt essek széjjel, ha nem így volt! De nem is fontos nekem, hogy bárki elhiggye, ezt bőven elég nekem tudni, hogy a világegyetem rám van hangolódva. És megsúgom: ugyanezt mindenki érezheti, sőt, érzi is. Ennek tudatosítása sem egy nagy mágia. „Csak” egy érzés, hogy tapintható, hogy a nagy egész része vagyok!

Az én „sajatutam” a spiritualitás. Három éve találtam rá mesteremre. Ő Kelemen Móni, többek között kineziológus, szocioterapeuta, pszichológus, természetgyógyász, jóga oktató. A szangha szó szó szanszkritül tudatos közösséget jelent. Buddha első közössége is e nevet viselte.

Tavaly márciustól decemberig a szanghán belül beszélt Móni Deepak Chopra: A Mágus útja című könyvéről. Amolyan „Mágusképző” volt ez, sokat megtudtunk a mágiáról, minden „elszállt” misztikum nélkül. Szívesen mesélek róla a későbbiekben. Erről is.

Móniról is sokat fogok mesélni. És a csoportról is, ami nekem már olyan, mint a családom. Jó oda tartozni. Mindenkinek jó valahová tartozni, ki ide, ki oda, és ez így van jól. Mindenki a saját útján megy. Ugyanoda.
 

 Önismereti barangolás a Himalája lábainál (tovább)

8 komment

Címkék: pszichológia jóga kineziológia buddha mágus szinkronicitás margit körút szocioterapeuta hobo blues band


A bejegyzés trackback címe:

https://sajatutad.blog.hu/api/trackback/id/tr47591025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garo 2008.07.29. 21:39:59

A szinkronicitás nálam álomban "jelentkezett".. Egy barátommal álmodtam, miszerint tett fel egy közösségi oldalra négy képet magáról a különböző korszakaiból. Kiderült, mikor megbeszéltük, hogy ő tényleg gondolt ilyenre! Olyan jó érzés, hogy nem csak velem történnek ilyen látszólag megmagyarázhatatlan dolgok.. :)

zollendroller · http://sajatutad.hu 2008.07.29. 23:07:59

Örülök a hozzászólásodnak, Garo! Ilyesmi mindenkivel történik, csak legtöbbünk legyint: "áh, ez nem is fontos annyira!" Pedig a mindent érző-látó-halló univerzum így üzen nekünk!!! Figyeld továbbra is a szinkronicitásokat és ha van kedved, oszd meg velünk!!
ZOLLENDROLLER

Garo 2008.07.30. 09:37:15

Ezzel a barátommal sok ilyen élményem van. Pl. mikor éppen neki írok e-mailt, és sokat gondolok rá, akkor csörög rám. Talán jobban fogjuk egymás jeleit, mint általában másokkal? Abban pedig biztos vagyok, hogy nem véletlenül került ő mellém 15 év után! (erről majd később írok)

zollendroller · http://sajatutad.hu 2008.07.30. 10:36:32

Az univerzus állandóan (szünet nélkül) üzen, ám ezt csak akkor fogod, ha kész vagy a befogadására, pl. jó, ha ellazult vagy. Nem kell várni, hogy "na mikor üzensz már, no??!", csak ecren légy nyitva.

Garo 2008.07.30. 14:23:27

Két éve volt egy nagy törés az életemben. Elkezdtem Müller Péter könyveit olvasni, ezek sokat segítettek, hogy nyitottabb legyek az ilyenfajta jelenségek iránt, ahogy Te is írod. Tudom, hogy görcsölve nem megy.. Tényleg nagy megnyugvás, hogy más is "veszi"..

zollendroller · http://sajatutad.hu 2008.07.30. 15:08:57

Ja! Müller Péter tényleg jó fej. ...Mind a kettő. Sőt, mind a 3! ;o) MP3

Garo 2008.07.30. 15:34:37

A "déja vu" élmények is ebbe a kategóriába tartoznak, Zoli? Mert elég erősen szoktam ilyeneket is átélni. (Jesszus, mit gondolhatsz most, itt van valaki, aki mindenféle leírt "tünetet produkál" :))

2008.07.30. 20:57:49

Pedig valóban működik. Egyetértek. Tapasztaltam már nem egyszer én is - és tapasztalom a mai napig is.
Csak kellő felszabadultság, nyitottság, tudatosság és hit kell hozzá.

Müller Péter könyveit én is nagyon kedvelem.
Sajnos sokaknál csak egyfajta divathullám lett: pózból, majmolásból, sznobságból vásárolják, olvassák - mert sikk.
Ahogyan - más oldalról - divat lett őt és a műveit leszólni, lesajnálni, és a vulgárezotéria körébe sorolni.

Pedig nagyon sok igazság van a könyveiben, az előadásain elhangzottakban.

Örömmel olvasom zollendroller, hogy te is jógázol. Egy igazi rokonlélek :)

Várom a folytatást!
Gratulálok az eddigiekhez: további jó blogolást!!
süti beállítások módosítása